Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009-es Fórum

2009.12.16

 

Tandari Éva: ... láték új eget és új földet... – II. kötet

   S most itt, ennél a szónál álljunk is meg egy pillanatra. A Föld népe a ti időtök szerint csak mint „Idegeneket” vagy „Földönkívüli lényeket” jelölte még szóhasználatában is mindazokat a hozzájuk érkező, más szférából, esetleg csak másik dimenzióból, vagy akár egy másik Metagalaxis valamely távoli Naprendszeréről érkezett űrutasokat, függetlenül attól, hogy azok ufókban, avagy Fény-űrhajókon szelték át a világűr egy megadott fizikai, vagy szellemi szintű távolságát, míg a Föld nevű bolygóig értek. Ezek közül az első űrjármű utasai valóban „idegenek” voltak, s méghozzá nem is valami jó szándékú „idegenek”, akik engedve az ott élők szellemében született negatív energiák hívó szavának; azért érkeztek a Föld nevű bolygóra, hogy az ott élők még meglévő fizikai, és fölöttes szintű, tehát pozitív irányú szellemi energiáin élősködjenek, s megpróbálva „lemásolni” azok fizikai testeit: végül megsemmisítsék, vagy nagyobb technikai fejlettségük révén uralmuk alá hajtsák az emberiséget. (Bár nem csak az emberiséget: minden bolygó lényeit uralni akarták, s nem egyszer tudták is…)

   A Fény-űrhajók lényei azonban ezekkel a negatív erővel bíró lényekkel szemben nem mint „idegenek”, hanem mint Testvérek érkeztek a Földre minden egyes esetben, épp úgy, ahogy más bolygók felszínére is, hogy a szó nemesen vett értelmében Élni tanítsák, és ezzel egyben fejlődni is segítsék az ott testet öltött Testvéreiket, függetlenül attól: milyen mélységig zuhantak le az ott testet öltött szellemi ÉN-ek, amelyeknek útra küldött Én-részei az adott bolygón kellett megkeressék és meg is találják a felfelé: a Teremtő Szíve felé vezető Utat. Ez, és ennyi a különbség a kétféle űrjármű utasai, s azok célja között.

   Természetesen nem véletlen bukkantak rá sem ezek, sem pedig azok a ti kicsiny, mégis oly hatalmas bolygótokra, amely nem más, mint a szellemi Én-részek hatalmas Iskolája, ahol útról lépve útra, és a szférák mind a negyvenkilenc „osztályát” kijárva végül Haza juthat a mélybe hullott Szellemek sokasága.

   Nem véletlenszerűen irányult a figyelmük arra a bolygóra, amelynek legfőbb Védelmezője maga az Egyetlen Fiú, Aki testet vett a bolygó színén, hogy Élete árán váltsa meg az ott lévő, s az Előtte vagy Utána oda érkező Szellem-lényeket, oldva Áldozatával a legmélyebb mélységben megrekedtek kötelékét is, amellyel azok örök időkre a mélységhez, s ezzel a megsemmisüléshez kötözték magukat végtelen tudatlanságukban. Mert ha Jézus nem vállalja, hogy Krisztussá lesz a mélybe hullott szellem-lényekért, a mélységek mélységének foglyai a Végső Pillanatban megsemmisültek volna, mint Szellem-lények, hogy ismét azokra a gondolat-energia részekre bomolva létezzenek tovább azután, amelyekből az Atyai Szeretet megfogalmazta s megteremtette őket magának, hogy Szívébe s Lényegébe, vagyis Szeretetébe zárhassa valamennyiüket. De ezen Áldozat nem eshetett volna meg más bolygón, s más lények közt, csakis a Föld ember nevű lényei közt. Az ott élő szellemcsoport volt ugyanis az egyetlen, ahol a Mélység és a Magasság, a bűn és a Tisztaság egyazon időben képes volt megjelenni és megnyilvánulni, tehát ahol Jézus sűrű fizikai testbe öltözve megtarthatta a saját Szellemi Én-jének egy részét. Ha egy magas rezgéssel bíró bolygón ölt testet, a test, de a bolygó sem lett volna alkalmas arra, hogy az Áldozathozatal megtörténhessen, ha viszont a mélység fogságában lévő bolygón kel Útra, már a legelső pillanatban széjjel égette volna a magával vitt pozitív energia nemcsak a bolygó lényeinek szellemi Én-részét, de még magát a bolygót is. Egyedül az ember nevű lények csoportjaiban volt jelen egyszerre a mélység és a Magasság, vagy ha úgy tetszik: a Kegyelem és a kárhozat, amely alkotóelemekre feltétlen szükség volt, hogy a Megváltás megtörténhessen…


* * *

A teljes tanítás ITT olvasható.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Dombi Feri testvérünkről

(Árpád, 2009.09.14 11:51)

Kedves Pali!
A testvér megszólítást helyezem előtérbe, mert az én esetemben a csekély korkülönbség miatt nem volna célszerű "lebácsizni" őt. Én atyának senkit nem szólítok, az ismert ok miatt. Idézem:
"Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van." (Mát. 23,8-9) Péter is Pio testvérről és nem Pio atyáról beszél Éva írásaiban. Az erdélyi Böjte Csaba is Csaba testvér. Szerintem mindenki számára elfogadható ez a megszólítás, mert Krisztusban valamennyien testvérek vagyunk.
Éváról is fogok írni, de most nincs több időm

Dombi Feri bácsiról és Tandari Éváról

(Balog Pál, 2009.09.13 15:18)

Kedves Lila!

Örömmel olvastam Dombi atyáról és Tandari Éváról írt soraid. Annyit hozzátennék, hogy sajnos személyesen egyikőjüket sem állt módomban ismerni. Ami Feri bácsi gondolkodását illeti, becsülendő , hogy ilyen alázattal közelített a kérdéshez. Nagy betűs Atya valóban egy van, a Teremtő. Viszont épp fenti látásmódja miatt érdemli meg Feri bácsi az atya megnevezést, hiszen méltó képviselője volt az Atyának.

Ami Tandari Évát illeti, vannak páran, akiket megijesztett tragikus sorsa és nem tudják összeegyeztetni az életét az általa közvetített tanításokkal. Szívesen fogadnám, ha mesélnél még Éváról, hogy mindannyian megismerhessük, milyen volt ő az életben. Árpád, örömmel olvasnám a Te soraid is Éváról, hogy teljesebb képet alkothassunk róla.

Különbségek

(Lila, 2009.09.12 18:47)

Feri bácsi egyszerű ember volt, akinél lényeges eltérés volt a személyes beszélgetés és a Jézusi tanítás közvetítése között. Több diplomás embert pont ez győzött meg, hogy ilyen bölcsességeket magától nem mondhatna. Tanítása röviden egyszerű és nagyszerű volt számomra. 8 általánostól bárkinek érthető.
Tandari Évánál elsőre láttam, hogy kevés iskolai tanulmánya ellenére penge esze és magas intelligenciája van. Ezt bizonyítják saját esszéi, novellái versei meséi és regényei is. Gondolhattam volna az elején, hogy tovább mesél bő fantáziája révén. Egyszerű kezdeti médiumitásait egyre magasabb szintű, tőle megszokottól teljesen eltérő mondatszerkesztés jellemezte, ami számomra kizárta, hogy az ő gondolatai lennének.Bizony az volt az érzésem, hogy kevés ember tudja megérteni és követni jelenleg e tanításokat. Érdekes módon azt tapasztalom, hogy egyre többen érdeklődnek és értik e számomra magas szintű tanításokat.
Egyenlőre ennyit, mert még regény lesz belőle!
Szeretettel búcsúzom: Lila

Feri Bácsiról először

(Pappné Lila, 2009.09.12 18:14)

Kedves Pali!

Nagyon örülök, hogy Te is ismerted mindkét Tanítót!

Feri bácsi huncut mosolya jelent meg előttem, amikor iránta való tiszteletből olvasom több helyen, hogy Dombi Ferenc Atya. Ő erre mindig azt felelte nekünk mosolyogva, hogy hívjatok csak egyszerűen Feri bácsinak, mert írva vagyon, hogy Egy Atyátok van. Rajta kívül nincs több.
Karizmatikus személyisége országhatárokat átlépte, és tömegeket vonzott abba a kis templomba Inárcson, majd pedig az iskola aulájába. Tényleg látszott, hogy Őbenne /amit mond azt bizonyítja életével/ az Isten boldogító módon van jelen. Belőle ránk is "átragadt" ez a boldogság a körülményeink dacára, ha ott lehettünk Vele.
Szeretettel: Lila

Mindenkinek

(Balog Pál, 2009.09.11 15:35)

A Cím mezőbe nem szükséges email vagy bárminemű címet beírnotok, az az írás tartalmára utal, lehetne akár Tárgy vagy Téma is a neve.

Isten hozott benneteket!

(Balog Pál, 2009.09.11 15:32)

Szeretettel üdvözlöm az újakat!

Judit, ha még számodra ismeretlen Tandari Éva munkássága, a LETÖLTÉSEK menüben megtalálod és letöltheted az összes spirituális tanítást doc formátumban.

Nagyon örülök neked is, Lila, hogy csatlakoztál hozzánk. Én úgy látom, hogy Éva azt a fonalat vitte tovább, amelyet Dombi atyával elindított Jézus. Az ő munkássága is Éváéhoz mérhető, több ezer oldalt tesz ki az is, csak más réteghez szól és más mélységben fejti ki a tanításokat. A Dombi atya által közvetített tanítások jó alap Tandari Évához, bár vannak ellentmondások is a két közvetítés között, azonban célszerű a hangsúlyt az egyezésekre fektetnünk.

Lila, örömmel olvasnám hozzászólásaid a Fórumon, mivel Te is azok közé tartozol, akik sok évig ismerhették Évát, és olyan dolgokat is kaphattál általa, melyeket mi, olvasók nem.

Szeretettel

Pali

2012 dec. 21?

(Balog Pál, 2009.09.11 10:58)

Kedves Barátaim!

Hálásan köszönöm, hogy segítetek az elindításban, nem számítottam arra, hogy ilyen sok pozitív megerősítésben lesz részem.:-) Nagyon jól esett olvasni a szeretetteli sorokat.:-)

Viszont hadd helyesbítsek egy dolgot, amelyet a meghívó levelemben küldtem szét nektek. Úgy fogalmaztam, hogy szó esik a tanításokban 2012-ről is. Közben Árpád pontosított magánban, hogy így konkrétan sehol nem említi Péter apostol az évszámot. Árpád mélyebben ismeri Tandari Éva munkásságát, sok évig járt Tandari Éva körébe és arra kértem fel, hogy legyen segítségemre a tanítások közötti eligazodásban. Továbbá szeretettel várom a kör általam eddig még nem ismert tagjait is.:-) Aki teheti és úgy érzi, itt a helye, váljon részesévé a folyamatnak.

Visszatérve 2012-re, Jézus így fogalmaz Márk Evangéliumában:

"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya. Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok mikor jő el az az idő. (Márk. 13,32-33)"

Kérdés, hogy ugyanarról beszél-e Jézus itt, mint amire a maja naptár szerkesztői utalnak egy konkrét dátumot, 2012 dec. 21-ét jelölve meg jelen korszakunk lezárásának.

Mi a véleményetek a témáról?

Kedves Fénytestvérem!

(Győrffi Enikő, 2009.09.10 21:24)

Jó, hogy itt is együtt lehetünk, remélhetően minél előbb többedmagunkkal, szereteben, békében, egymást segítve az úton!
Köszönöm a hívást.

A NAP SÜSSÖN MINDANNYIUNKRA! :))


Szia Pali!!!

(Gábor Judit, 2009.09.10 20:21)

Nagyon jó ötlet volt ez a webside! Olvastam és szeretem Dombi atya taníásait. Tandari Évát egyelőre még nem ismerem, de igyekszem pótolni!
Köszönöm, hogy meghívtál ide!

theodokopoulos@gmail.com

(Andonis, 2009.09.10 13:52)

Szia Pali,
Orulok, h sikerult a site. Engedd meg, h gratulaljak hozza! Csatlakoznek elobbi kedves hozzaszolohoz, es kivanok mindenkinek szeretetben valo olvasast es aldast a tovabbiakban ;)

a

Úton a Fény felé...

(Szilvia, 2009.09.09 23:19)

Az első, ami figyelmemet felkeltette a fórum indító írásban, az önzetlenség, szeretet, alázat és mások segítése. Egyre többen kell legyünk, akik így gondolkodnak, tesznek és élnek.
Kívánom, hogy a cél, amelyért a honlap létrejött megvalósuljon, jusson el mindenkihez a Jó Isten szava, szeretete, mosolya.
Külön öröm számomra, hogy nem csak Tandari Éva írásai, hanem másoktól származó Mennyei Üzenetek, versek is megjelentetésre kerülnek. Így olyan üzeneteket is elolvashatunk, amelyekre máshol sehol nem lelhetünk rá.

Szeretetben való olvasást és gondolkodást kívánok minden kedves Látogatónak.

Isten áldjon,
Sz.

Isten hozott a Fórumon!

(Balog Pál, 2009.09.09 16:48)

Szeretettel üdvözlöm minden kedves Úton járó Testvéremet!

Úgy gondoltam, a fenti idézettel indítok, mivel ez a tanítása Jézusnak egy olyan szilárd alap, amelyre biztosan lehet építeni.

Egy-két éve egy szellemtannal foglalkozó listán olvastam több tanítást Pétertől, amely elindított Tandari Éva írásai felé. Megérintett a tanítások tisztasága és mélysége, majd Éva munkásságának terjedelme. Úgy érzem, hálával és köszönettel tartozom Évának azért, hogy áldozatos munkájával önzetlenül az emberiséget szolgálta. A letölthető tanításokat az ő honlapjáról vettem át, majd a többrészes műveket egybeszerkesztettem.

Úgy gondolom, nem véletlenül, hanem okkal és céllal adta le ezt a hatalmas Tudást a Szellemvilág épp most és épp nekünk, magyaroknak. Azért hívtam életre ezt a honlapot, hogy minél szélesebb körben megismerjük a Tudást, növekedjünk Szeretetben és ezáltal szilárdítsuk Hitünket.

A beszélgetésekben javaslom a teljes név használatát, úgy gondolom, így hitelesebb az ember, de ezt mindenki saját belátására bízom.

Szeretettel várom hozzászólásaitokat!

Béke

Pali


« előző

1 | 2 | 3